Raoul Wallenberg byter namn till Arlanda

Förslaget från ett trettiotal inflytelserika personer om att döpa om Arlanda flygplats till Raoul Wallenberg International Airport för en månad sedan fick ett ganska ljummet mottagande runtom i riket. Från Arlandas sida säger man sig i nuläget inte vara intresserade av ett namnbyte och Riksdagen, som är bestämmande organ i frågan, har redan nekat flera tidigare förslag på namnändringar. Namnkandidater på själva flygplatsen som Alfred Nobel Airport och Flygande Jakob International har fått nobben och samma gäller mindre brandingförsök som att döpa om bagagehanteringen till Svullobandet och passkontrollen till Peter Forsbergs passage.
Det är mot den bakgrunden som släkten Wallenberg nu lanserar en alternativ lösning – att Raoul sonika byter namn till Arlanda istället.

Det vore en stor ära för en av denna moderna tidens största svenska hjältar att förknippas med en flygplats som erbjuder två avgångar om dagen till Åbo. Åbo!” konstaterar familjens talesperson Kenny Schiphol. ”För varje skyddspass Raoul delade ut på Budapests gator finns det en svarttaxi utanför terminal fem redo att ta sjuhundra spänn för en tur till Vasastan. Symboliken är uppenbar.

PR expert Logan Tegel O’Hare hyllar förslaget och ser det som ett logiskt drag som skulle markera mot allt som för närvarande ger den svenska folksjälen ångest. Det skulle även, enligt flertalet experter på ämnet, vara enkelt och billigt att revidera svenska historieböcker därefter.

”Raoul läser skolbarnen inte så mycket om. Men döps Magnus Ladulås om till Borås Centralstration får vi ta fram den stora tippexpennan.”

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>